Fotoselli Kapı Tamiri Ankara

Fotoselli kapı tamiti konusunda uzman ekipler ile çalışmanız sizlere en iyi sonucu verecektir. Uzmanlık gerektiren bu kapılar sanıldığının aksine daha komplike çalışan ürünlerdir. Elektrik kesimlerinde çalışmayan kapı otomatikleri manuel kullanılmaktadır. Bu da bozulmasını engelleyen bir durumdur. Kapı otomatiği sistemleri duvarların içinde yer aldığı için fazla tahrip olmayacak gibi düşünülse bile düzgün takılmayan ve ince yapılı kablolar havasız kalınca ve devre az gelince yıpranabilmektedir. Yıpranan kablolara akım gitmediğinden otomatik bozulur ve yeni bir tesisat döşenmesi gerekir. Otomatik kapı problemleri bazen basit hatalar yüzünden olabilmektedir. Yanlış döşenen bir sistem kısa bir süre sonra hata verdiği gibi, devrelerde kaynaklanan bir sorundan da olabilmektedir. Otomatik kapılar satın alınırken kullanılacak malzemeler kutunun içinden çıkar. Böylece kurulum dahi tek başına yapılabilir. Kutunun içinden çıkan malzemeler her hangi bir arıza durumunda tamir işlemi içinde kullanılmaktadır.

Kendiniz arıza kontrollerini yapabilirsiniz. Ancak otomatik kapılar düzenli olarak bakım ve onarım isteyen cihazlar olduğundan mutlaka bakımlarını periyodik olarak yaptırmanız gerekiyor. Aksi takdirse istenmeyen sorunları olmadık zamanlarda yaşamanız muhtemeldir. Bu ve benzeri sıkıntılar için anlaşmalı bir servisinizin olması ve gezici ekibinin her zaman ulaşılabilir olması en uygunudur. Bu şekilde gece ve ya hafta sonu en kısa sürede sıkıntılarınız sonlanacaktır. Gelecek ekip mutlaka konusunda deneyimli ve sertifikalı olmalıdır. Aksi halde arızların daha çok büyümesi ve ilerleyen dönemlerde sorunların çıkması durumunda garanti kapsamlarından yararlanamayabilirsiniz.

Bu şekilde özen ve itinali şekilde bakımların yapılması ve arızaların giderilmesi gerekmektedir. Servislere internette ya da referanslarınız vasıtası ile ulaşabileceğiniz gibi kapınızın montajını sağlayan firmadan da bilgi alabilirsiniz. Doğru yönlendirmeleri size yapacaklardır. Otomatik kapı servisleri yetkili servisler ve yetkili olmayanlar olarak ikiye ayrılmaktadırlar. Özellikle yetkili ve belgeli servisleri bakım onarım işlemlerinizde tercih etmeniz gerekiyor. Bu kişiler işlerinde uzman olan ve maliyetleri sizin adınıza en düşük seviyede tutacak firmaların elemanlarıdırlar. Bunların haricinde işlem yapmak ya da yaptırmak isterseniz doğacak zararlardan siz sorumlu olursunuz. Hem iş, zaman ve maddi kayıplar yaşayabileceğiniz gibi, hem de kapınızın kullanılmaz duruma gelmesi söz konusu olup garanti kapsamından da çıkacaktır. Bu açıdan özellikle servis konusunda hassasiyet gösterilmesi gerekmektedir.